Broccolisalat light

Nem hel kylling i ovnen

Igår lavede jeg en rigtig lækker kylling i ovnen, det er slet ikke så svært som det lyder og kræver ikke særlig meget.

Jeg startede med at lave en hvidløgs/kryddersmør.
– 2 fed hvidløg
-Et lille bundt frisk timian – hakket
– 1 spsk. smør

Lav en kryddersmør med de krydderurter du bedst kan lide og giv din kylling et personlig præg.

IMG_0941

Derefter tog jeg en skarp kniv og skar en “lomme” mellem skindet og brystet på kyllingen – sådan her


IMG_0943

Hvidløg/kryddersmørret kommes i lommen og trykkes ud så det dækker mest muligt af brystet
IMG_0944
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker og kom dem i bunden af et ildfastfad. Krydder med alt og peber. Kom kyllingen oven på og salt og peber på kyllingen. Smørret fra kyllingen vil falde ned over kartoflerne når det bliver varmet og giver en rigtig god smag, så man behøver ikke olie på kartoflerne.
Stil ovnen på 180 grader og giv den ca 45min, alt efter hvor stor den er. Denne var på 1300g og var færdig efter 40min.

Et trick til at se hvornår kyllingen er færdig er at løfte den på skrå, hvis væsken der kommer ud af den er gennemsigtig, er kyllingen færdig. Vær opmærksom på tiden, der er ikke noget værre end tør kylling.
Hvis man ikke har kartofler under kyllingen så sørg for at have ½cm vand i bunden.

IMG_0946

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccolisalat light