Suppe fond af kylling og grøntsager
Efter kyllingen i mandags, gemte jeg skroget. Det giver en virkelig god suppe fond sammen med et par grøntsager. Det du skal bruge er:
– Skroget fra en kylling (ferske kyllingestykker kan også bruges, brun dem af først)
– ½ knoldselleri
– 4-5 stængler bladselleri
– Toppen af en porre + bunden til fyld dagen efter
– 2-3 gulerødder
– 1 løg
– 2,5 l vand
Skær det hele ud i mindre stykker. Friske krydderurter kan også bruges.
Lad det hele små simre i 30-40min, tag derefter nogle af de hårde grøntsager op, gulerødder, knoldselleri og bladselleri. Når grøntsagerne er møre giver de alligevel ikke mere smag. Skær grøntsagerne ud i små terninger og gem dem til dagen efter som fyld til suppen. Skær også den nederste del af porren i tynde ringe og gem.
Resten koges yderlige en time eller til den er kogt ind til ca. 1,5 l. Krydder med salt og peber. Sigt derefter suppen og stil den på køl natten over. Dagen efter har der lagt sig et lag fedt oven på suppen, fjern dette inden du varmer den op igen. Natten over har suppen sat sig og blevet god kraftig.
Suppen kan også sagtens fryses ned og gemmes til en anden dag.
Husk af følge mig på www.bloglovin.com
Ingen kommentarer endnu