Mmm pulled pork

Søde syltet citroner

Det med at sylte ting er noget helt nyt for mig. Jeg har aldrig rigtig brugt det før, men jeg synes det er en god måde at opbevare ting på og det giver både frugt og grøntsager mange nye måder at bruge dem på.
Det er dog vigtigt at huske at selvom man sylter ting kan det ikke altid holde sig så længe som det man køber i butikkerne. Når der først er taget hul på glasset går det forholdsvis stærkt.
De syltet citroner bliver rigtig søde og når man koger skallen bliver den blød og får også en rigtig lækker aromatisk smag. Syltet citroner bruges ofte til desserter som f.eks. en lidt anderledes frugtsalat, som et twist til citronfromage eller som topping på en panna cotta.

Ikke nok med at det smager godt og giver mange nye muligheder, så er krukker med syltet grøntsager og frugter meget dekorative at have til at stå. Du skal bruge:

– 2 økologiske citroner
– 2 dl vand
– 1 fed vaniljestang
– 1,5 dl sukker

IMG_1076

Skær citronerne ud i tynde skiver og lig dem i en gryde sammen med vandet og sukker. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom kornene og de tomme stænger med ned i gryden. Lad det simre i en lille halv time til de er møre og lad det køle af. Når det er nedkølet hældes det på glas med en tæt lukning.

IMG_1085

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mmm pulled pork