Let frokost

Klassisk tarte tatin

Vi er nået til et punkt på året hvor de danske æbler har sit højdepunkt. Fra nu af og det næste stykke tid vrimler det med æbler i de danske haver og de skal da udnyttes bedst muligt.

Igår var min kæreste og jeg på besøg hos mine svigerforældre hvor jeg fik en masse æbler med hjem fra deres have. Det oplagte ville være at give sig i kaste med en gammeldags æblekage, men jeg ville gerne prøve noget nyt – en tarte tatin.

IMG_1486

Du skal bruge:

– 150g sukker
– 25g smør
– 5-6 æbler
– En plade butterdej

Start med at skrælle æblerne og skær dem i skriver. Kom sukker i en pande (Hvis du har, så en pande som kan komme i ovnen. Hvis ikke laves tærten bare i en tærteform) og vent til det er smeltet. Det kan godt tage lidt tid da det ikke har godt af at blive varmet for hurtigt. Når det er smeltet tilsættes smørret og røres ud. 

Læg æblerne rundt i en vifte i tærteformen.

IMG_1479

Hæld den varme karamel over og fordel den ud over æblerne.

IMG_1482

Kom derefter butterdejen ovenpå og stil den i ovnen i ca. 25min ved 200°. Når du tager den ud af ovnen skal den lige stå i 1min og køle af, men det er vigtig at karamellen ikke når at størkne. Kom en stor tallerken oven på panden eller formen og vend den hurtig om så den kommer ordenlig ud.

Servere med creme fraiche, is eller flødeskum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let frokost