Suppe fond af kylling og grøntsager

Nemme flødeboller

Flødeboller er utrolig nemme at lave, det eneste der kræves er lidt tålmodighed med piskningen af skummet. Du skal bruge:

– 150 g marcipan
– 150 g sukker
– 0,5 dl vand
– 2 æggehvider – pasteuriseret
– Chokolade til overtræk – gerne en med høj kakaoprocent
– evt. hakket nødder, kokosmel eller andet form for drys 

Forvarm ovnen på 180 grader og skær marcipanen ud i i runde skiver ca. ½ cm tykke. Bag marcipan skiverne i 5 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af.

Sukker og vand koges op ved svag varme i en gryde indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle af.

Æggehvideren piskes stive og når sukker massen er kølet af piskes den i, fortsæt med at piske i 15 minutter. Det er her tålmodigheden skal sættes ind, det giver det allerbedste resultat i sidste ende.

Put evt. æggemassen i en sprøjte pose og fordel den på de afkølede marcipan skiver. Bag dem herefter i ovnen i 5 minutter ved 180 grader til de har en tynd gylden skorpe.

 IMG_0877

Lad dem køle af på bordet mens du smelter chokoladen over et vandbad. Dyp flødebollerne i chokoladen eller hæld det forsigtigt udover så de er dækket. Pynt med hakket nødder eller kokos.
Selvom det er svært at lade dem stå, så skal de lige køles af en sidste gang inden de er klar til at spises 🙂

IMG_0878

2

  • Kathrine

    Dette er ikke flødeboller. De smager sikkert godt, men flødeboller bages ikke. Bag bundene, og sprøjt derefter skummet på og hæld chokolade over. Så har du flødeboller.

    Og hvorfor i al verden spilder du penge på past. æggehvider (som ikke har en SU-venlig pris), når du alligevel bager skummet? Selv hvis du ikke bager “flødebollerne”, så hælder du varm sukkermasse ned i hviderne, hvorfor past. æggehvider er overflødige uanset fremgangsmåde.
    Især taget i betragtning at danske æg stort set er salmonellafri – i en sådan grad at DK må afvise æg fra udlandet ved grænsen, hvis producenten ikke kan dokumentere, at deres æg (også) er salmonellafri, og restauranter må gerne bruge almindelige friske æg i uopvarmede retter. Hvis en restaurant må dette, vil jeg næsten garantere dig for, at det er sikkert for almindelige forbrugere at gøre det i eget køkken.

    “Forekomsten af salmonella er nede på 0,05 procent på æggeskallen og helt nede på 0,02 procent i selve ægget.” Kilde: http://www.xn--danskeg-rxa.dk/Aegproduktion/Salmonella.aspx

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sarah Esmark Lyager

      Hej Kathrine.
      Selvom procenten for salmonella er så lav, vil jeg ikke opfordre nogen på min blog til at bruge friske æg. Det må være op til hver enkelt, om man vil bruge friske eller past æggehvider 🙂
      Go’ weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Suppe fond af kylling og grøntsager