Bulgursalat alla sommer

Brombær marmelade

Vi er midt i en tid hvor en masse frugter og bær er klar til at blive høstet, det skal udnyttes. Mine forældre har muligvis de bedste brombær der findes. En kæmpe busk fyldt med store søde brombær og det bedste er næsten at der ingen torne er på grenene. 

Af to omgange har jeg indtil videre været ude og plukke 3kg bær. Nogle er skyllet og kommet i fryseren og andre er blevet brugt til marmelade.

Jeg har fundet nogle super søde små marmelade glas, til kun 7kr. stk.

 IMG_1495Marmelade kan gøres meget individuel ved at tilsætte forskellige smags elementer. Til den jeg har lavet skal du bruge:

– 1kg brombær
– ½ citron
– 1 vaniljestang
– Sødemiddel eller sukker efter smag
– Atamon
– Geleringspulver

IMG_1493

Start med at skylle bærene og kom dem i en gryde med saften af den halve citron og kornene fra vaniljestangen og stagen. Lad det koge op stille og roligt. 

Smag herefter til med sukker eller sødemiddel til det har den sødme som du bedst kan lide. Hvis bærene har væsket for meget tilsætter du ca 2-3 tsk geleringspulver, men husk på at det sætter sig først helt når det er kølet af.

Hæld marmeladen på glassene som du har skoldet med kogende vand og skyllet med atamon. Luk dem med det samme og lad dem stå et køligt sted. 

IMG_1499

Da der ikke er meget sukker i denne marmelade er det en god ide at lave små potioner da den ikke har så lang holdbarhed som ellers da sukker normalt er med til at konservere marmeladen.  

Brug mindre glas eller brug dem som værtindegave. Hvem kan stå for hjemmelavet marmelade?

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgursalat alla sommer